Kako onemogućiti brzo prebacivanje korisnika u sustavu Windows 10

Kako onemogućiti brzo prebacivanje korisnika u sustavu Windows 10

How Disable Fast User Switching Windows 10

How Disable Fast User Switching Windows 10



Što je značajka brzog prebacivanja korisnika? U ovom ću članku to dalje objasniti i uputiti vas kako onemogućiti brzo prebacivanje korisnika u sustavu Windows 10.



Mnogi korisnici (uključujući i mene) razmišljaju Brzo prebacivanje korisnika kao praktična funkcija u sustavu Windows. Omogućuje korisnicima prijavu na računalo dok su još uvijek prijavljeni drugi korisnici. Prednost ove značajke je u tome što se nevjerojatno brzo možete prebacivati ​​između različitih korisnika.

Pročitajte povezani članak: 11 nepotrebnih značajki koje možete onemogućiti u sustavu Windows 10



Na primjer, prijavili ste se na korisnika A na računalu sa sustavom Windows kako biste obavljali svoj posao. Ali iz određenog razloga, ako se trebate prijaviti u korisnika B da biste preuzeli datoteke ili učinili nešto drugo, prebacite se s Korisnik A do Korisnik B , to je bolje od odjave i ponovne prijave. Pomaže zadržati ono što radite u sesiji Korisnik A , umjesto da zatvorite sve programe kada se odjavite.

Međutim, postoje nedostaci u korištenju Brzo prebacivanje korisnika funkcija, kao što će biti iskorišteno više računalnih resursa ili neće moći ponovno pokrenuti (ili isključiti) vaše računalo bez odjave. Stoga, ako ne želite koristiti ovu značajku, samo trebate napraviti nekoliko jednostavnih koraka kroz Uređivač pravila lokalnih grupa ili Registar sustava Windows , a zatim će potpuno nestati s vašeg računala.

prebacivanje korisničkog prozora 10



Ali, trebali biste biti svjesni da ove metode zapravo ne onemogućuju značajku brze promjene korisnika u sustavu Windows 10. Umjesto toga, sakrit će sve gumbe ili mjesta na koja možete kliknuti da biste ih koristili, poput Upravitelja zadataka, izbornika Start, Ctrl + Alt + Del ili zaslon za prijavu. Kao rezultat toga, kada se odjavite s računa, neće biti mjesta za to klikni za prebacivanje ostalim prijavljenim korisnicima. To je konačna svrha onemogućavanja značajke brzog prebacivanja korisnika.

Kako onemogućiti brzo prebacivanje korisnika u sustavu Windows 10 s uređivačem lokalnih pravila grupa

Ako koristite Windows 10 Professional ili Poduzeće izdanje, možete koristiti Local Group Policy Editor da biste sakrili sve unose koji se odnose na brzo prebacivanje korisnika na vašem računalu. To je najjednostavnija metoda pa je zato prva opcija na popisu.

Prvo pritisnite Windows + R da biste pokrenuliTrčanjedijaloški okvir. Zatim ispunite: “ gpedit.msc ”Bez navodnika u polje za tekst i pritisnite tipku Enter.

gpedit.msc

U aplikaciji Local Group Policy Editor pogledajte lijevu bočnu traku, a zatim otvorite opciju slijedeći donju adresu:

Lokalna računalna pravila -> Konfiguracija računala -> Administrativni predlošci -> Sustav -> Prijava

Sada, pogledajte primarnu bočnu traku, potražite: “Sakrij ulazne točke za brzo prebacivanje korisnikaStavku i dvaput kliknite na nju.

sakrij ulazne točke za brzo prebacivanje korisnika

Otvorit će se novi prozor. Odaberi 'Omogućeno', A zatim kliknite na'u redu' dugme.

Kako onemogućiti brzo prebacivanje korisnika sa sustava Windows 10

To je to!

Sada možete onemogućiti brzo prebacivanje korisnika u izdanju Windows 10 Professional ili Enterprise. U slučaju da koristite verziju sustava Windows 10 Home, to trebate nadograditi na višu verziju kao što sam gore spomenuo. Inače, unos registra možete mijenjati samo da biste ga onemogućili.

Da biste ovu značajku ponovo omogućili na računalu, idite na istu gornju adresu i odaberite „Nije konfigurirano', A zatim kliknite na'u redu' dugme.

Jednostavno, zar ne?

Kako onemogućiti brzo prebacivanje korisnika u sustavu Windows 10 pomoću uređivača registra

Ako više volite koristiti Uređivač registra da biste onemogućili ovu značajku na računalu, umjesto da koristite Uređivač lokalnih pravila, evo što trebate učiniti.

Prvo pritisnite Windows + R da biste pokrenuliTrčanjedijaloški okvir. U sljedećem koraku upišite: “ regedit ”Bez navodnika i pritisnite tipku Enter.

regedit 1

U prozoru Uređivača registra pogledajte lijevu bočnu traku i otvorite sljedeću adresu na stablu opcija:

HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTVER -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Pravila -> Sustav

uređivač registra 1

Nakon toga, pogledajte primarnu bočnu traku i pronađite 'HideFastUserSwitchingOpcija.

Ako ste ga pronašli, samo trebate dvaput kliknuti na njega i promijeniti vrijednost s 0 na 1. Na taj će način funkcija brzog prebacivanja korisnika na vašem računalu biti onemogućena.

U suprotnom, morat ćete stvoriti novi unos s istim imenom:HideFastUserSwitching.

Da biste to učinili, kliknite desnu tipku miša na 'Sustav'Unos na lijevoj bočnoj traci, odaberiteNovi->DWORD 32-bitna vrijednost. Zatim unesite ime koje sam gore spomenuo.

stvoriti novi dword registar

Nakon toga dvaput kliknite na nju i prilagodite vrijednost od 0 do 1 kako biste onemogućili brzo prebacivanje korisnika na računalo sa sustavom Windows 10. Ako se predomislite i želite vratiti ovu opciju, samo trebate promijeniti tu vrijednost s 1 na 0 i sve će se pojaviti kao i obično.

onemogućite prozore za brzo prebacivanje korisnika 10

Kako onemogućiti brzo prebacivanje korisnika u sustavu Windows 7 ili Windows 8

U slučaju da još niste nadogradili na Windows 10 i želite onemogućiti ovu opciju na računalu, tada možete koristiti dvije metode koje sam gore napisao. Nema ništa drugačije.

Međutim, trebali biste biti svjesni da Uređivač lokalnih pravila nije dostupan u nekoliko izdanja sustava Windows 7 ili Windows 8, poput početne ili početne verzije.

Stoga, ako možete otvoriti aplikaciju Local Group Policy Editor s gornjim uputama, preporučio bih upotrebu uređivača registra da biste onemogućili brzo prebacivanje korisnika.

To je sve!

Ne znam zašto biste htjeli onemogućiti ovu značajku na računalu, jer mi je prilično zgodna. Međutim, ako vašem računalu nedostaju resursi (poput starog modela s manje RAM-a i slabim CPU-om) ili ako smatrate da je ova značajka iritantna, vjerojatno je trebate onemogućiti.